Tävlingsgrupper

Verksamhet för de som vill simtävla. 


A

I A-gruppen ska man ha tävlat på i stort sett alla distanser någon gång, det är målet.

Vi jobbar med landträning och morgonträning och simmar långa tunga serier med olika starttider. Man ska veta vilka tider man ska ligga på i olika typer av serier och träningspass och man ska veta mer om simteknik och varför man simmar på vissa sätt.

Målet med A-gruppen är att utveckla sin simning så långt det går, att man satsar tid och kraft på att bli bättre. Att man sköter sin kost, sömn och andra saker som bidrar till att man kan planera in sin träning på bästa sätt.

B

Kravet för att simma i B-gruppen är ganska stora.
Man ska ha tävlat på 100 fr, 100 ry, 100 br, 50 fj, 200 me och 400 fr. Förutom det krävs mental mognat och träningsflit.
Nu läggs mycket fokus på bra teknik och vi jobbar med landträning och ännu mer med axelträning.

Vi åker på övernattningstävlingar och läger som är rena träningsläger.

För att få flytta upp till A-gruppen ska man ha tävlat på 200 fr, 200 ry, 200 br, 100 fj och 800 eller 1500 fr. Sen krävs stor träningsflit och att man ska vara intresserad och fokuserad på att simningen är den sport man vill satsa på.

C

Kravet för att simma i C-gruppen är att man tävlat på distanserna 50 fr, 50 br, 50 ry, 25 fj och 100 me.
Vi jobbar vidare med alla simsätt och tränar mer på simork, starter och vändningar. Vi fördjupar oss i tekniken och lär oss varför vi ska simma på vissa sätt och vilka övningar som kan hjälpa oss att utveckla teknik och simork.
Vi åker på läger och lite större tävlingar och provar på att tävla på fler och längre distanser.

Kravet för att flytta upp till B-gruppen är bla att tävla på 100 fr, 100 ry, 100 br, 50 fj, 200 me och 400 fr. Men det gäller även att vara träningsflitig och att man har den mentala utvecklingen och mognaden för att kunna ta till sig information på ett mer kompicerat sätt. Man ska även kunna simma längre och tyngre serier utan att behöva extra vila.

D

I D-gruppen finns det ett krav på att tävla och för att få börja i denna grupp ska man ha deltagit i vår egen TSS-cupen.

Målet med D-gruppen är att utveckla sin simning och att testa på att tävla på alla simsätt. För att gå vidare upp till C-gruppen ska man ha tävlat på 50 fr, 50 br, 50 ry, 25 fj och 100 me.

I D-gruppen börjar man med axelträning för att förebygga skador och man tränar på simork. Fortfarande ska träningen gå ut på att ha kul och vi åker på läger för att stärka gruppgemenskapen.

E

E-gruppen är vår första tävlingsgrupp.