Träningsgrupper

Verksamhet för barn i åldern 7 år och uppåt, som genom lek och målrelaterade övningar, vidareutvecklar grunderna i de fyra simsätten, utifrån varje individs egna förutsättningar, med slutmålet att kunna tävla alternativt ta simmärken och simma för välmående.

Det finns tre träningsgrupper. Delmål för dessa är brons-, silver- och guldplaketterna, vilka bygger på teknikfärdigheter i de olika simsätten. Plaketterna finns till för att uppmuntra teknikutvecklingen hos simmarna. 

Målet är att få en god, grundläggande teknik. Barnen får lära sig vändningar och starter i de olika simsätten. Målen är uppdelade på sammansatt simning, bensim, armsim, starter/vändningar samt teknikutveckling/färdigheter. 

I träningsgrupperna introduceras även tävlingen TSS-cupen, som är en tävlingsform där alla vinner! TSS-cupen är en tävlingsform för nybörjare och genomförs i föreningsregi. Mer information om TSS-cupen hittar du HÄR
 

Info om när anmälan öppnar hittar du HÄR!


Brons

1 träning i veckan á 45 minuter i 25m bassängen

Målsättning: att testa på att tävla på TSS-cupenBronsplaketten

Silver

2 träningar i veckan á 45 minuter i 25m bassängen (valfritt om man vill komma på båda träningarna, torsdagens träning är gemensam med övriga silvergrupper)

Målsättning: att testa på att tävla på TSS-cupen och Trollsim
Silverplaketten

 

Guld

2 träningar i veckan á 45 resp. 60 minuter i 25m-bassängen (valfritt om man vill komma på båda träningarna, torsdagens träning är gemensam med övriga guldgrupper)

Målsättning: tävla på alla 25m distanser på TSS-cupen, och Trollsim
Guldplaketten

 

Ungdom

Träning 1 gång per vecka

Förkunskapskrav: hoppa i på djupt vatten, komma upp till ytan och simma 200 meter, varav 50 meter på rygg.

Målsättningen med ungdomsgruppen är att man ska kunna hålla på med simträning hela livet. Målet är även:

Förbättrad simkunnighet.

Förbättrade fysiska egenskaper, som kondition, styrka, uthållighet och rörlighet. Högre fitness.

Förbättrade simspecifika färdigheter.

 Syfte:

En aktiv och hälsosam livsstil.

Livslångt deltagande inom simidrotten.

Det kommer alltid att finnas möjlighet att byta till en tävlingsgrupp om man känner att man kanske vill testa på simning som en tävlingsidrott och inte bara som motion.

SimRodd-skola

SimRodd-skolan är ett samarbete mellan Trollhättans Simsällskap och Trollhättans Roddsällskap.

Simkunniga barn (dvs. 200m simning på djupt vatten) och ca.10års, får testa på de olika simsätten hos TSS och att ro hos TRS.