Nyheter

Vi tar bort telefontiden!

 • 20 apr 2020

From den 21 april kommer vi tillfälligt inte ha någon telefontid. 

Under denna Coronapandemi som råder jobbar några av oss hemma och vi har andra arbetstider än innan. Vi finns helt enkelt inte på plats lika ofta på kansliet så vi får ihop en fast telefontid.

Vi svarar självfallet i telefonen när vi är på plats men vill du komma i kontakt med oss, skicka ett mejl till tsskansli@gmail.com och skriv med ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så fort vi har arbetstid igen.

Är det en speciell person eller verksamhet (tex simskola) du vill komma i kontakt med så skriv med det i ditt mejl så rätt person kan ringa upp dig.

Mvh vi som jobbar på kansliet.

Glad påsk!

 • 8 apr 2020

Vår verksamhet har påsklov enligt följande:

Baby- och småbarnssim: Inställt 10/4-17/4

Simskola för barn: Inställt 10/4-17/4

Träningsgrupper: Inställt 10/4-13/4

Tävlingsgrupper: Inställt 10/4-13/4

Vuxensimskola: Inställt 10/4-17/4

Vuxensim Hallevibadet: Inställt  torsdag 9/4 och måndag 13/4

Vuxensim Älvhögsborg morgon: Kör som vanligt

Turbinerna: Inställt måndag 13/4

Årsmötet 2020 framflyttat

 • 24 mar 2020

På grund av den rådande situationen med coronaviruset har TSS styrelse tagit beslutet att årsmötet den 31/3 ställs in och flyttas fram till maj preliminärt. Nytt datum meddelas i ett senare skede. Sittande styrelse fortsätter sitt arbete i nuvarande form. Detta med anledning av att Riksidrottsförbundet har uppdaterat sina rekommendationer till följd av Covid-19:

 • Den situation som råder just nu är extraordinär och regeringen har fattat beslut om att förbjuda större folksamlingar. Syftet med regeringens beslut är att hindra smittspridning. Detta är överordnat föreningens stadgar om att årsmöte ska genomföras senast en viss tidpunkt.  (För TSS gäller, enligt våra stadgar, att årsmöte skall hållas innan mars utgång)
 • Utifrån detta föreslår RF att föreningsstyrelsen beslutar att årsmötet flyttas fram till en senare tidpunkt. Föreningens medlemmar måste tydligt informeras om situationen och beslutet. Den nu valda styrelsen får vid ett beslut om framflyttat årsmöte ett fortsatt uppdrag att förvalta föreningen fram till årsmötet.

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/

/ Styrelsen, Trollhättans Simsällskap

Information kring coronaviruset

 • 13 mar 2020

Trollhättans Simsällskap följer Folkhälsomyndighetens och Utrikesdepartementets rekommendationer. Detta är också vad Riksidrottsförbundet och Svenska Simförbundet rekommenderar idrotts- och simidrottsföreningar. De följer hela tiden läget och händelseutvecklingen för coronaviruset och rekommendationerna kan komma att ändras beroende på situationens utveckling.

Våra verksamheter fortsätter just nu som vanligt tills ifall att rekommendationerna skulle ändras. Har du eller ditt barn feber, hosta eller andningssvårigheter ber vi er undvika att komma till aktiviteten för att inte riskera att smitta andra, oavsett typ av virus. Vi är måna om våra aktiva och ledare. Det är varje persons ansvar att inte smitta andra.

 

Allmänna råd

 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
   
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
   
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
   
 • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om coronaviruset och covid-19

Även på www.krisinformation.se finns mer information.

Om något ändras kommer information skickas ut till alla våra medlemmar samt läggas upp på vår hemsida.

 

Trollhättans Simsällskap,

Styrelsen

Tävlingsfunktionärsutbildning

 • 11 mar 2020

Passa på att lära dig mer om tävlingsreglerna för att hänga med bättre på vad som sker på träning, tävling och för att kunna vara behjälplig när TSS arrangerar tävlingar. Utbilda dig till tävlingsfunktionär!

Dag och tid: 21/4 och 28/4 kl. 18.00-21.00
Plats: Konferensrummet Inspiration, Arena Älvhögsborg

Anmälan via länken här: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1380160

Praktikmöjligheter finns både på Älgadoppet och på Trollhättan Meet.