Information kring coronaviruset

 • 13 mar 2020

Trollhättans Simsällskap följer Folkhälsomyndighetens och Utrikesdepartementets rekommendationer. Detta är också vad Riksidrottsförbundet och Svenska Simförbundet rekommenderar idrotts- och simidrottsföreningar. De följer hela tiden läget och händelseutvecklingen för coronaviruset och rekommendationerna kan komma att ändras beroende på situationens utveckling.

Våra verksamheter fortsätter just nu som vanligt tills ifall att rekommendationerna skulle ändras. Har du eller ditt barn feber, hosta eller andningssvårigheter ber vi er undvika att komma till aktiviteten för att inte riskera att smitta andra, oavsett typ av virus. Vi är måna om våra aktiva och ledare. Det är varje persons ansvar att inte smitta andra.

 

Allmänna råd

 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
   
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
   
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
   
 • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om coronaviruset och covid-19

Även på www.krisinformation.se finns mer information.

Om något ändras kommer information skickas ut till alla våra medlemmar samt läggas upp på vår hemsida.

 

Trollhättans Simsällskap,

Styrelsen