SUM-sim region

• 11 nov 2012

Ett guld, tre silver och ett brons blev medaljskörden för Steven under helgens tävlingar. Dessutom fem finalplatser av fem möjliga till SUM-sim riksfinal som går i Göteborg senare i december.

Dessutom blev det en hel mängd personliga rekord för de 13 simmare som deltog i helgens tävlingar. Mer om tävlingen finns nedan och resultatet kan du hitta här.

PASS 1

Steven tog en silvermedalj och säkrade en plats i SUM-sim riksfinal på 100 m fjärilssim i lördagens förmiddagspass. Detta gjorde han på tiden 1:03.35, ett personbästa med nästan tre sekunder. Även Ludwig Svensson slog personbästa på 200 m medley med tolv sekunder, han fick tiden 2:33.49 vilket räckte till en 13:e placering. Samuel Rudqvist slog även han personbästa näe han simmade 400 m frisim på tiden 4:58.29. Tiden räckte till en tiondeplacering och var ett personbästa med nästan tolv sekunder.

PASS 2

Även under andra passet simmade Steven till sig en silvermedalj, nu på 200 frisim med tiden 2:06.12. Steven blev med den tiden 16:e man till finalen i SUM-sim riks.

Sammanlagt slogs det tio stycken personbästa under lördagens eftermiddagspass. Amanda Johansson simmade 200 bröstsim och slog personbästa med tre sekunder. Olivia Rudkvist och Kajsa Svensson simmade 100 m fjärilsim och slog personbästa, Olivia med nästan fyra sekunder. Jesper Eriksson och Samuel Rudkvist slog båda personbästa i  100 m ryggsim och 100 m bröstsim. Jesper Larsson slog sitt personbästa på 200 m frisim och Frida Kalmertun gjorde det på halva distansen, 100 m frisim.

PASS 3

Pass tre och lika många silvermedaljer och finalplatser till Steven. Den här gången på 200 m medley där han med tiden 2:22.78 blev 13 man till riksfinalen.

Samuel Rudqvist simmade också fort på 200 m medley och slutade på en tiondeplats efter ett personbästa med en sekund.

PASS 4

Steven startade fjärde passet med att ta sin första guldmedalj på 200 m ryggsim med tiden 2:17.13. GRATTIS! Han har femte tid till finalen. Steven simmade också till sig en bronsmedalj på 200 bröstsim vilket betyder att han tagit medalj på alla de individuella grenarna.

Även Samuel simmade snabbt och kom in som sexa på 100 m frisim med tiden 1:03.49 vilket var tre sekunder under tidigare personbästa. Frida Kalmertun slog personbästa på 100 m ryggsim. Linnea Guldbrand simmade snabbt på 100 m bröstsim och slog även hon personbästa med nästan tre sekunder. Ludwig Svensson slog personligt rekord på 100 m fjärilsim.