Om artikeln i Ttela

  • 21 mar 2013

Är den svidande kritiken av TSS simskola berättigad?

I dagens Ttela får TSS svidande kritik för simskolans kvalitet. Är den berättigad? Det är ju helt uppenbart att dessa föräldrar är besvikna och den upplevelsen går inte att ta ifrån dem, så visst har vi missat något. Frågan är vad?

Tyvärr har inte föräldrarna varit i kontakt med oss ansvariga i klubben, vare sig vår simskoleansvariga eller mig som ordförande utan vi fick kritiken till oss via Ttela. Det gör mig ledsen och besviken att vi inte fick en bättre chans att lösa problemet och vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med föräldrarna.

Jag vill inte gå in på enskilda citat eller påståenden i artikeln eftersom det förmodligen bara ökar den frustration som hela artikeln andas. Ttela har inte någon skyldighet att ge en balanserad bild, men vad gäller kvalitetssäkringen så kunde man väl åtminstone bemödat sig att höra av sig till simskoleansvarig, som jag hänvisade till

Till slut vill jag bara poängtera några saker i detta sammanhang som är viktiga för oss i TSS:

Vi vill att alla behandlas med respekt i alla sammanhang och det är vi vuxna ledare och föräldrar i olika sammanhang som föregår med gott exempel.

TSS simskola är inte perfekt och vi gör fel men vi vill lösa problem konstruktivt och behöver synpunkter från alla som är missnöjda och/eller har förslag på förbättringar. Vi kommer därför också att under terminen skicka ut en enkät till alla våra medlemmar där de får säga sitt om verksamheten.

I en nödsituation är det är viktigare att känna sig bekväm i vattnet än att kunna simma perfekt bröstsim.

Lek är en viktig del av pedagogiken i simundervisningen och befrämjar vattenvanan.

För den som är intresserad av mer information så vill jag att ni går in på länken och läser om simlinjen som är det koncept vi följer för simundervisning:

iof3.idrottonline.se/SvenskaSimforbundet/Simkunnighet/Simlinjen

Stefan Lund, ordförande i TSS