Trollhättans tjejer tog 2 x GULD

  • 5 maj 2013

image: Trollhättans tjejer tog 2 x GULD

Trollhättans tjejer i åldern 13 år tog under lördagens simningar guldmedaljer i lagkapp 4 x 50 meter medley  och i på 4x 50 m frisim i Vårsimiadens final som simmas i Kungsbacka. I laget simmade Elin Lokrantz, Olivia Rudqvist, Kajsa Svensson och Loella Kottusch.
Stort grattis tjejer! Större bild

TSS hade 18 simmare med på Vårsimiaden final i Kungsbacka vilket resulterade i många fina placeringar.

Överst på pallen hamnade det äldre lagkappslaget både på 4x50 m frisim och medley. I laget simmade Loella Kottusch, Elin Lokrantz, Kajsa Svensson och Olivia Rudqvist.

De yngre tjejerna simmade också lagkapp, de hade två lag med i medley lagkappen. I det ena laget simmade Sara Metcalf, Emilia Ström, Tuva Bodebring och Moa Eriksson och i det andra laget simmade Tilda Hellström, Lithea Kottusch, Daniella Alström och Liv Parkås. Placeringarna för dessa lag blev 11:a och 12:a. De yngre tjejerna hade också ett lag med i 4x 50 m frisim och i det laget simmade Tilda, Emilia, Lithea och Moa och de placerade sig på en 9:e plats. Killarna hade ett lag med i den yngre klassen där Hugo Fransson, Olle Wising, Philip Olsson och Arvid Björk gjorde fina individuella prestationer i både medley och frisimslagkappen.

Moa och Lithea simmade också mycket bra individuellt på 100 m medley med stora personliga rekord. På 50 m bröstsim knep Lithea en 5:e plats och lika så gjorde Hugo på 100 m medley trots att han simmar med killar som är två år äldre. På 100 m frisim för de äldre simmade Kajsa och Elin till sig fina personliga rekord och Olivia kom 4:a. Arvid simmade sig till en 6:e plats på 50 m ryggsim och ett fint personligt rekord på 50 m frisim, även Hugo persade på 50 m frisim. Hampus Johannesson gjorde fina personliga rekord på både 400 fr och 100 m fjäril och Kajsa knep en 5:e plats på 400 m frism. Melina Robertson glänste med ett personligt rekord på 50 m fjäril och Elin gjorde det samma på 100 m ryggsim där hon även kom 6:a.

Sammanfattningsvis en mycket lyckad helg för TSS i Kungsbacka.